Διεθνές Ιπποκράτειο Ιδρυμα * ΔΙΙΚ
 


Το Διεθνές Ιπποκράτειο Ιδρυμα Κω (ΔΙΙΚ )
(International Hippocratic Foundation of Kos - IHFK)
 

είναι ένα κοινωφελές Ίδρυμα, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), με διεθνή χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1960, προς τιμή του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, ύστερα απο πρωτοβουλία του χειρουργού/ουρολόγου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπυρίδωνα Οικονόμου, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος πρόεδρος του.

  Στις 25/11/1962 τέθηκε ο θεμέλιος λίθος και στις 20/9/1979 εγκαινιάσθηκε το κτίριο του Ιπποκρατείου Μελάθρου, που περιέχει δύο αίθουσες συνεδρίων και μικρούς βοηθητικούς χώρους.
 Η έκταση του οικοπέδου του ΔΙΙΚΩ σήμερα ανέρχεται σε 380.000 τετραγωνικά μέτρα. Ολόκληρο το οικόπεδο απλώνεται σε μία πλαγιά και τα υψόμετρα του κειμένονται απο 60 έως 135 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέροντας στον επισκέπτη μοναδική θέα από την τριγύρω περιοχή, από την πόλη της Κω και από την Μικρά Ασία, πέρα από την θάλασσα.
 
Βρίσκεται περίπου 1/2 χλμ. ανατολικά του Ασκληπιείου και 3,5χλμ. ΝΔ από το κέντρο της πόλης της Κω και το βόρειο όριο του συμπίπτει με τον δρόμο που συνδέει την πόλη με το Ασκληπιείο.
 
Το οικόπεδο απλώνεται στην πλαγιά μίας λοφοσειράς ύψους 670 μέτρων. Στην χλωρίδα της περιλαμβάνονται πεύκα, κυπαρίσσια, δάφνες, διάφορα είδη θάμνων και δεκάδες είδη αγριολούλουδων, που κάθε άνοιξη μετατρέπουν το οικόπεδο του Ιδρύματος σ' ένα πανέμορφο πολύχρωμο μωσαϊκό .